2009. december 20., vasárnap
Pépek
forrás: www.babaszoba.hu
Narancsos reggeli 8 hó +
* 1 db narancs
* fél banán
* 1 db alma
* 200 ml kukoricapehely
* fél doboz natúr joghurt
Nagyon egyszerű az elkészítése. A kipréselt narancs levét és a húsát, a meghámozott, feldarabolt banánt, almát és a többi összetevőt összeturmixolom.
Paradicsomos sütőtökpüré
* 1 kisebb sütőtök fele
* 5 szem paradicsom
* 5 dkg csirkemell
* 1 sárgarépa
* 1 burgonya
A babának: A sütőtököt megmossuk, és kockákra vagdalva kevés vízzel puhára pároljuk a sütőben. Amíg puhul, feltesszük az aprított csirkemellet, a sárgarépát és a burgonyát főni /párolni/. A paradicsomot nyersen! szitán áttörjük, hogy a vitaminok megmaradjanak benne. A megpuhult hozzávalókat pépesítjük. A sütőtök és paradicsom keverékének különlegesen finom íze van! Paradicsomos sütőtökleves mamának: A sütőtök másik felét felhasználhatjuk levesnek. Ezt a fajta levest a paradicsom leveshez hasonlóan készítem. Rántást készítve, a sütőtökpürét és ugyanannyi kész paradicsomlét felhasználva, sok zellerrel, sózva és még vízzel felengedve.
Gyümölcsös zabkása 12 hó +
*1 alma,
*1 kisebb banán,
*20 g zabpehely,
*180 ml víz
A zabpelyhet a vízben felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Közben az almát meghámozzuk, magházát kiszedjük, és lereszeljük. (Ha már van 1-2 fogacska, lehet nagy lyukú reszelőn is reszelni, illetve apró kockákra vágni.) A banánt villával összetörjük. A gyümölcsöket a langyosra hűlt kásához keverjük. Még langyosan adjuk a babának.
Padlizsános ebéd 6 hó +
*egy negyed padlizsán,
*2-3 kocka csirkemell,
*1 db krumpli,
*kevés zellergyökér
A friss, nagyon vékony csíkokra felaprított csirkemellet felteszem főni esetleg kevéske sóval. Közben a padlizsánt meghámozom, eltávolítom a magját, apróra szelem, a burgonyát meghámozom, felszeletelem. Mindezt fél kockacukornyi nagyságú zellergyökérrel a hús mellé teszem főni. A zeller finoman fűszerezi a főzeléket, nagyon jó ízt ad neki. Ha minden megfőtt, turmixolom, hűtöm, és kezdődhet az evés. Padlizsán helyett tökkel vagy más zöldséggel is el lehet készíteni.
Őszibarackos finomság 6 hó +
*2 db őszibarack,
*1 db krumpli,
*2-3 mérőkanál táp
Összeturmixolom az őszibarackokat a megfőtt krumplival. Én 2-3 mérőkanál tápot is teszek bele, így elég tápláló ahhoz, hogy vacsorára főzelékként is felkínáljam. Nagyon finom!
Sárgadinnye banánnal 6 hó +
A sárgadinnye magját eltávolítom, a banánt megpucolom, a gyümölcsöket összeturmixolom és kész a finom, édeskés pép.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése