* 1/2 fej brokkoli
* 2 db krumpli
* kb. 1 evőkanálnyi pipimell
* pici só
* pici bors (őrölt)
* víz
Vizet forralok, belerakom a brokkolit és a fűszereket. Belerakom a krumplit és a húst is, majd puhára főzőm. Amikor elkészült, az egyik krumplit és a húsi felét félre rakom. A másik felét és a brokkolit összeturmixolom. Tányérkába öntöm, majd a megmaradt húst és krumplit pici kockára aprítom és a levesbe teszem.
A dietetikus véleménye:
A brokkoli számos vitamint, antioxidánst ill. ásványi anyagot tartalmaz, bármilyen elkészítési módja jó választás. A baba ételeit nem szükséges sózni, mert az élelmiszerek is elegendő sót tartalmaznak, ne szoktassuk őt a sós ízre!
2009. december 17., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése